meramitt.blogg.se

Livets goda ska här få plats. Trädgårdsidéerna, favoritrecepten, lite bygg, lite riv någon färgblandning. Och ett och annat roligt eller tänkvärt som jag läst eller sett eller bara hört. Samlat på en plats för att jag aldrig hittar och alltid fått leta som en tok.

Nötig bar och chokladig frökula

Kategori: Baka diverse

Hittade lite sockerfria recept att träna på. Som jag modifierade lite. En träning i att inte äta så mycket blodsockerhöjande. Men det kräver tillvänjning, ser jag en kaka så tror jag ju att det smakar sött. Och detta trots jag gjort dem själv.
 
 
 
Nötig kaka typ `bars´
 
4 ägg
600g granola
1 dl tranbär
1/2 dl grovhackade hasselnötter eller pinjenötter
2 dl blandade frön som tex sesam-, solros, pumpa
1 eller 2 kakor fin 70%ig ckoklad
 
Ugn 175 grader. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Vispa äggen och blanda i alla ingredienser utom chokladen. Klappa ut blandningen på plåten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Medans kakan svalnar något, bryter du ner chokladen i en skål och micrar i några minuter tills den smält. Rör om några gånger medans den micras. Tag ytterligare en ugnsplåt och lägg på plåten med kakan, vänd. Bred ut chokladen på kakans undersida. Låt stelna. Vänd kakan rätt väg och skär upp i lagom stora bitar. 


Chokladig frökula
 
2 torkade fikon som blöts upp i lite vatten i ca 15 min.
2 torkade aprikoser
1 dl cashewnötter
1/2 dl kakao
1 dl kokos
sesamfön att rulla i
 
Plocka upp fikonen ur vattnet men spara vattnet. Grovhacka fikon och aprikos och lägg i mixerskål tillsammans med övriga ingredienser förutom sesamfröna. Mixa, tillsätt eventuellt lite av fikonvattnet om smeten blir lite för torr. Rulla små kulor som läggs i en djup tallrik med sesamfrön. Rulla så de blir jämnt täckta med frön. Förvara i fin glasburk med lock i kylen.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: