meramitt.blogg.se

Livets goda ska här få plats. Trädgårdsidéerna, favoritrecepten, lite bygg, lite riv någon färgblandning. Och ett och annat roligt eller tänkvärt som jag läst eller sett eller bara hört. Samlat på en plats för att jag aldrig hittar och alltid fått leta som en tok.

Musli, egen blandning blir alltid godast

Kategori: Recept på tillbehör, drinkar

Snabbt fixar man den godaste muslin som är toppen hitta färdig på hyllan att förgylla frukosten med. Inte minst när det blir extra folk i huset.
Och välj nu gärna ekologiska produkter för att undvika mesta möjliga av både stråförkortningsmedel och bekämpningsmedel. De ekologiska russinen är dessutom så mycket smakligare.
 
 
 
 
1 dl dinkelflingor
1 dl linfrö
3 dl rågflingor
2 dl fiberhavregryn
5 dl havregryn
100g valnötter - hackas grovt
100 g hasselnötter (rostas gärna innan och gnugga bort det mesta av skalet i en diskhannduk) - hackas grovt
2 dl pumpafrön eller mix med solroskärnor
1 dl råsocker
2 + 1 dl vatten
5 msk solrosolja
3 dl russin
 
Ugnen ska vara på ca 200 grader. Blanda allt utom russinen och 1 dl av vattnet. Rör om så allt blir lätt fuktigt. Bred ut i en längpanna och rosta i 15 + 10 + 5 minuter med omrörande efter varje intervall. När du tar ut pannan bedömer du om du tycker den ser lite torr ut, om så är fallet rör snabbt ner sista decilitern med vatten som får dunsta i den varma blandningen i pannan. Låt kalln, rör i russinen och fyll en trevlig burk.
Passar till alla fil och yoghurtsorter.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: