Grönsakssoppa med basilikatopp, ger hopp om vår
Kategori: Recept mat
En toppensoppa till lunch eller lättare middag när man har kolossalt bråttom. Under förutsättning att brödet är klart och ligger och väntar förståss.

Till soppan:
1-2 gula lökar, skär i mindre bitar
1 vitlöksklyfta i fyra delar
en halv rotselleri av en av medelstorlek
1/2 aubergine skalad och tärnad
olivolja till stekning
1 liter hönsbuljong
150 g färsk babyspenat
salt och peppar efter smak
Till topping:
2 nävar små tomater t.ex. cocktailtomater som skärs i 4 delar
150 g fetaost
1 kruka basilika
Tllbehör:
Gärna vitt bröd på surdegsbas komplettera med en skiva lufttorkad skinka om du vill det.
Fräs lök, vitlök, rotselleri i rymlig gryta till de fått fin färg och blivit lite mjälla. Häll på buljongen och låt koka i 5 minuter. Vänd ner spenat och mixa soppan slät. Garnera med toppingen och servera med brödet.